More

  Cum sa raspunzi recenziilor pozitive, dar si celor negative, intr-un mod eficient

  Modul cum alegi sa raspunzi la recenziile clientilor influenteaza parerea publicului. De aceea, trebuie sa ramai calm si pozitiv, chiar si cand vine vorba de o recenzie negativa. Indiferent de tipul parerii, fi recunoscator clientului pentru ca si-a facut timp sa isi exprime opinia despre afacerea ta.

  Daca raspunzi la toate comentariile primite pe Google, iti vei imbunatati vizibilitatea, ceea ce inseamna ca potentialii clienti te vor gasi mai usor. De aceea este important ca, in fiecare saptamana, sa iti faci timp sa raspunzi la feedback.

  Cum raspunzi recenziilor pozitive

  Recenziile pozitive te ajuta sa solidifici reputatia de pe internet si ii pot motiva pe alti potentiali clienti sa iti aleaga serviciile. Daca raspunzi in mod corect la aceste recenzii, acestea vor avea mai mult impact asupra publicului.

  Cel care a lasat recenzia si-a rupt din timpul sau pentru a-si spune parerea despre serviciile tale. De aceea, este indicat sa dai dovada de respect si sa comunici ca ii apreciezi feedback-ul. Actiunea de a raspunde la toate comentariile imbunatateste vizibilitatea in cautarile de pe Google, si aduce mai multi oameni catre site-ul tau, ajutand astfel potentialii client sa te gaseasca mai usor.

  Nu numai recenziile de pe internet sunt importante. Atunci cand unul dintre angajatii tai face o treaba buna si, mai ales, atunci cand numele acestuia este mentionat, ar trebui sa recompensezi acea persoana. Pe langa faptul ca respectivul angajat da totul pentru locul de munca, asta este o oportunitate de a arata apreciere fata de personal.

  Cupoanele de reduceri la restaurantul preferat, la sala sau chiar si o simpla scrisoare scrisa de mana sunt modalitati de a ne arata aprecierea. O alta optiune este sa creezi un panou, pe care sa postezi recenziile pozitive pentru a fi vazute de toata lumea.

  Abordeaza recenziile negative cu calm

  Recenziile negative sunt inevitabile, insa una dintre modalitatile prin care poti prelua controlul si a-ti apara reputatia este de a raspunde la aceste comentarii.

  Citeste intreaga recenzie si pune intrebari de tipul “cine, ce, cand, unde si cand”. Erai prezent? Trebuie sa discuti aceasta problema cu angajatii? Te poti revansa fata de client? Trebuie sa faci ceva pentru a remedia situatia?

  Atunci cand citesti o recenzie negativa este normal sa intri in defensiva si sa te simti nervos. Daca iti dai seama de acest lucru si iti permiti sa revii asupra recenziei o ora sau chiar o zi mai tarziu, exista mai multe sanse de a reactiona mai potrivit decat ai fi facut initial. Un comentariu negativ urmat de un raspuns incarcat de furie nu va face decat sa inrautateasca situatia.

  Atunci cand este posibil, incurajeaza purtarea conversatiei in mediul offline. Multumeste persoanei care a creat recenzia pentru ca si-a facut timp, si informeaz-o ca vei continua discutia prin apel telefonic sau prin e-mail. Acest lucru iti ofera oportunitatea de a vorbi direct cu clientul si sa il lasi sa spuna ce are pe suflet, iar potentialii clienti vor vedea ca iti pasa si ca faci un efort pentru a continua conversatia si a imbunatati lucrurile. De asemenea, o explicatie obiectiva a punctului tau de vedere poate functiona in cazul in care discutia nu poate fi tinuta in mediul offline. Fii concis si evita sa intri in defensiva.

  Cele mai noi articole

  Din aceeasi categorie