More

  WhatsApp va permite acum sa stergeti automat toate chaturile

  WhatsApp a decis sa va ofere optiunea de a le transforma in noul standard in cadrul aplicatiei de mesagerie . Un singur clic in Setari va activa automat stergerea mesajelor pentru toate conversatiile noi unu-la-unu pe care le deschideti de acum inainte, astfel incat toate mesajele viitoare sunt eliminate automat din serviciu. „Nu toate mesajele trebuie sa ramana pentru totdeauna”, a comentat CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg , pe Facebook, anuntand sosirea functiei pe iOS si Android.

  Cu toate acestea, lansarea este treptata, asa ca daca nu gasiti aceasta setare , incercati sa reveniti in cateva zile si ar trebui sa o puteti configura.

  Cu un singur clic poti ajusta setarile, astfel incat chat-urile tale sa dispara automat.

  Cum poti configura aceasta functie in WhatsApp?

  Pana ieri, asadar, era necesar sa se configureze acest mod de conversatie pentru fiecare chat individual , sau pentru fiecare mesaj individual daca doream sa folosim functia „Vezi o data” , dar de acum inainte o putem activa automat in toate chat-urile noi. O revolutie draguta pentru serviciul de mesagerie care, potential, iti va permite sa trimiti mesaje, fotografii si videoclipuri cu posibilitatea de a le sterge dupa 24 de ore, sapte zile sau 90 de zile, in functie de alegerea pe care o faci – sau mai bine zis, pe care o faci destinatarul mesajului dvs. – in cadrul aplicatiei. Trebuie doar sa deschideti WhatsApp, apoi Cont, Confidentialitate, Temporizator mesaj implicit si setati durata dorita. (De asemenea, WhatsApp va avea acum fotografii care se autodistrug) 

  Pe de o parte, poate fi o inovatie buna pentru a proteja confidentialitateaa utilizatorilor stergand toate urmele conversatiei dupa un anumit timp, dar, pe de alta parte, risti sa deschizi o bresa de protectie a datelor daca destinatarul te induce in eroare cu privire la chat-ul efemer. In mod similar, WhatsApp va va permite sa ascundeti „Ultima intalnire” a utilizatorilor pe care ii doriti.

  Se vor putea trimite mesaje fierbinti cu securitatea ca doar telefoanele expeditorului si destinatarului vor putea accesa continutul conversatiilor, impiedicandu-i sa le redirectioneze catre alte chat-uri si profitand de criptarea end-to-end pe care aplicatia are deja. Dar atentie, cei care se gandesc sa foloseasca acest truc pentru a evita problemele ar trebui sa tina cont de posibilitatea ca destinatarul sa salveze mesajul cu o captura de ecraninainte de a o distruge. Prin urmare, este indicat sa fii precaut si sa eviti mesajele jignitoare sau compromitatoare.

  WhatsApp vs. Telegram

  Ideea de a autodistruge chat – urile pe WhatsApp nu este noua: o solutie similara exista de mult pe Telegram (care are noi optiuni care bat WhatsApp), ganditi-va doar la chat-urile secrete pentru a vedea despre ce vorbim. In acest caz, poti alege sa pornesti un chat cu mesaje temporare care sunt sterse automat la expirarea cronometrului de numaratoare inversa (de la cateva secunde pana la maximum cateva zile), fara a lasa urme ale acestora pe platforma. Cand activati un nou chat cu stergere automata in WhatsAppveti citi o nota care spune ca este activ implicit (astfel incat contactele dvs. sa nu creada ca este ceva personal). Si, desi aceasta caracteristica nu este in prezent automata pentru grupuri , WhatsApp permite totusi administratorului sa activeze mesajele efemere in chat.

  Cele mai noi articole

  Din aceeasi categorie