More

  Bolile cu transmitere sexuala: care sunt, simptome si cum sa le evitam

  Ne putem distra cat ne dorim, dar intotdeauna cu prudenta , aceasta este concluzia noastra dupa ce am observat care sunt cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala in Mexic. Trecem in revista aceste cele mai frecvente afectiuni sexuale, simptomele si tratamentul lor in oras. Ca sa ai totul pregatit. 

  Infectiile cu transmitere sexuala (ITS) pot fi cauzate de diferiti agenti patogeni (ciuperci, bacterii, virusi, paraziti), asa ca trebuie sa fim foarte atenti si sa nu ne fie rusine sa mergem la medic daca observam orice simptome. Este important sa stiti ca exista momente in care aceste infectii nu prezinta simptome si altele cand apar la cateva saptamani dupa contactul sexual

  Exista o anumita simptomatologie care scapa de diagnostice, motiv pentru care pot fi adesea fatale dupa un timp. Infectiile cu transmitere sexuala se raspandesc in mod normal in activitatile in care are loc un schimb de lichide, penetrare vaginala, orala si anala , dar atentie! Exista si boli care se transmit fara a fi nevoie de schimb de lichide, precum moluste, paduchi de crab, scabie si pediculoza. . 

  Bolile cu transmitere sexuala (ITS) sunt urmatoarele: 

  1. Gonoree

  2. Sifilis

  3. Chancroid, legat de sifilis.

  4. Chlamydia

  5. Herpes simplu

  6. Sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA)

  Gonoree 

  In aceste boli actioneaza adesea mai mult de un microorganism, asa ca exista unele ITS care au nevoie de un test de laborator pentru a fi diagnosticate. Multe dintre ele pot provoca sterilitate si leziuni ireversibile organismului, asa ca nu este nerezonabil sa se faca anual teste clinice. 

  Gonoree

  Este o boala destul de comuna , este chiar foarte asemanatoare cu chlamydia . Este produs de bacteria gonococ. Simptomele pot aparea chiar si la doua luni dupa contactul sexual. 

  simptome de gonoree

  La barbati apar urmatoarele simptome: secretii uretrale galbui (asemanatoare puroiului), dureri testiculare, dureri la urinare, sangerari si purite . In timp ce la femei, apar secretii vaginale verzi sau galbui, dureri abdominale si sangerari neregulate. 

  tratamente pentru gonoree

  Tratamentul este simplu si se bazeaza pe utilizarea antibioticului ceftriaxona , prin injectii, impreuna cu azitromicina (Zithromax, Zmax) sau doxiciclina. Este o metoda suta la suta eficienta si cu aceasta ne vom lua la revedere de la afectiune. 

  prevenirea gonoreei

  Ca masura de precautie , prezervativul este singura modalitate de a evita o posibila contagiune. 

  Sifilis 

  Este cauzata de Treponema pallidum , o bacterie care ramane latenta la persoana pe care o infecteaza, poate fi chiar si in organism timp de 10 ani. Contagiunea se produce printr-o leziune care poate trece neobservata la persoana care o transmite. 

  Simptomele sifilisului

  Simptomele depind de stadiul in care se gaseste boala, primul simptom este sancrul sifilitic , care este un fel de leziune nedureroasa, dura si curgatoare. In mod normal, simptomele sunt: ​​febra generalizata, stare de rau si dureri musculare . A doua etapa: sunt semne rosii pe talpile mainilor si picioarelor , poate arata ca rozacee, dar nu este. 

  Sifilisul se poate raspandi prin prezenta sancrului in contact cu orice mucoasa, fie in gura, penis, anus sau vagin. Prin urmare, se recomanda folosirea prezervativelor si evitati pe cat posibil contactul dintre membrane.

  Tratamente pentru sifilis

  Este diagnosticat prin analize de sange si are legatura cu HIV, tratamentul consta in injectarea unei doze de penicilina (daca este intr-un stadiu incipient) sau a trei injectii (una pe saptamana) daca este mai grava, in functie de faza in care este. in. avansat. 

  Prevenirea sifilisului

  In ceea ce priveste metodele de prevenire, doar prezervativul masculin si feminin poate preveni raspandirea acestei boli. 

  Herpes genital 

  Este virusul herpes simplex (HSV) si nu exista nici un tratament

  Simptomele herpesului genital

  Virusul prezinta in mod normal purito, leziuni pot aparea pe organele genitale si, de asemenea, pe fese. Ele pot fi asociate cu o febra mica (febricula). 

  Tratamente impotriva herpesului genital

  Tratamentul obisnuit este cu un antiviral , timp de sapte zile mai trebuie spus ca virusul ramane latent in organism deoarece herpesul nu dispare niciodata

  Prevenirea herpesului genital

  La fel ca si precedentele, doar prezervativul poate evita o eventuala contagiune. 

  SIDA / VIH

  Virusul imunodeficientei umane (HIV) poate trece neobservat si nu prezinta simptome de ani de zile. De aceea utilizarea metodelor de prevenire este esentiala, deoarece astazi nu exista leac

  Simptome SIDA/HIV

  In primele doua pana la patru saptamani, simptomele sunt febra, durere si disconfort . Aceste simptome sunt similare cu gripa si este prima reactie a organismului la HIV. In aceasta etapa exista o concentratie mare de virus in organism, astfel incat este usor sa-l transmiteti altor persoane. 

  Tratamente HIV/SIDA

  Tratamentele HIV va pot ajuta sa ramaneti sanatosi. Psihologul clinician repartizat in zona de consiliere clinica Condesa, Jehovani Tena Sanchez , ne ofera cateva sfaturi de precautie in fata acestei boli. 

  prevenirea HIV/SIDA

  In prezent, in CDMX se lucreaza la un protocol pentru aceasta boala de pionierat cu finantare de la UNITAID, o agentie de cooperare internationala care a inceput un nou tratament preventiv pentru aceasta boala cu profilaxie pre-expunere (PrEP), care ia doar o pastila zilnica pentru a evita contagiunea. . Asta in cazul in care actul sexual fara prezervativ este intrerupt. 

  Cele mai noi articole

  Din aceeasi categorie