More

  Beneficiile plexiglasului

  Placi din plexiglas

  Plexiglas-ul a devenit un material foarte popular datorita faptului ca are o rezistenta foarte mare impotriva deteriorarii in timp si a fenomenelor atmosferice. Este des folosit in productia publicitara, mai ales in conceperea firmelor luminoase, putand oferi calitate, vizibilitate si o protectie mult mai buna asupra mesajelor luminoase pe care doriti sa le transmiteti.

   

  Ce sunt placile din plexiglas?

  Placile din plexiglas, cunoscute si sub denumirea de placi acrilice sau PMMA, sunt un material des utilizat datorita claritatii asemanatoare cu sticla. Acestea se comercializeza in diferite dimensiuni si culori, putandu-le folosi atat intr-o gospodarie pentru inchiderea unei terase, cat si in spatii comerciale sau pentru alte intrebuintari.

  Aceste placi plexiglas sunt cunoscute ca fiind de peste 30 de ori mai rezistente decat geamurile traditionale, de aceea sunt preferate de persoanele care doresc calitate si durabilitate crescuta pe termen lung.

   

  Care sunt avantajele plexiglas-ului?

  Placile din plexiglas prezinta foarte multe avantaje care trebuie luate in considerare, avand caracteristici mai performante decat sticla si aplicatii aproape nelimitate. Prin urmare, cele mai mari beneficii ale acestui placilor din plexiglas sunt urmatoarele:

  ·       Plexiglas transparent –  claritate de pana la 92%, putand permite patrunderea usoara a luminii;

  ·       se pot debita la cald sau rece, pentru a le putea incadra perfect in orice spatiu;

  ·       se pot instala sisteme de iluminat ( cifre, litere sau pe cant);

  ·       au protectie UV, putand rezista multi ani in exterior la temperaturi cuprinse intre -70 si +70 de grade Celsius;

  ·       bune izolatoare din punct de vedere fonic – sunetele deranjante vor patrunde mai putin in incaperea unde vor fi instalate, fara sa afecteze vizibilitatea sau lumina;

  ·       greutate mai redusa comparativ cu sticla – fiind construite din material acrilic, aceasta are o greutate mult mai mica decat sticla clasica;

  ·       pot fi alese in mai multe culori, sablate sau stil oglinda, in functie de locul de utilizare.

  Grosimile care se gasesc pe piata, in magazinele de specialitate sau in mediul online incep de la 1.5mm si pot urca pana la 12 mm, deseori ultima varianta fiind folosita in diverse aplicatii de publicitate sau in constructii.

   

  Unde se pot folosi placile din plexiglas

  Placile de plexiglas se pot folosi in multe domenii, insa imaginatia si nevoile va vor ajuta sa le gasiti si alte utilizari, fiind usor de manipulat si personalizat:

  ·        Constructii

  Finisajele precum balcoane sau vitrine pot fi finalizate cu ajutorul acestor placi. Au un aspect modern si ofera o siguranta sporita pentru a impiedica patrunderea neautorizata. Se pot folosi de la inchiderea teraselor si a chioscurilor solitare, pana la acoperirea gardurilor, putandu-va proteja de vant sau sa va protejeze intimitatea, mai ales daca alegeti un model sablat.

  ·        Publicitate

  Litere volumetrice, firme luminoase, totemuri si alte forme de publicitate se pot realiza cu usurinta daca sunt utilizate placile de plexiglas. Pot fi instalate atat in interior, cat si in exterior, nefiind afectate de temperaturile extreme.

   

  Nenumarate industrii folosesc aceste placi plexiglas atat in productie, cat si in amenajarea spatiilor de fabricatie. Principalul motiv pentru alegerea plexiglasului este calitatea sa inalta, indiferent ca il veti folosi pentru uz personal sau comercial. Cei care deja utilizeaza placile din plexiglas au inteles performanta si eficienta lor, de aceea tot mai multi antreprenori si oameni obisnuiti au inceput sa foloseasca in proiecte plexiglasul in locul sticlei clas

  Cele mai noi articole

  Din aceeasi categorie