More

  5 greseli frecvente pe care le fac cei care incep o afacere

  Exista foarte multi antreprenori de succes, dar din pacate exista si cazuri in care acestia fac greseli grave la inceputul unei afaceri si ajung rapid la esec.

  Desi la prima vedere pare usor sa incepi o afacere, acest lucru implica munca si angajament. Pentru a avea succes in afaceri, evitati urmatoarele greseli frecvente.

  1. Cheltuiti prea multi bani

  Aceasta este o greseala comuna in randul afacerilor mici care nu-si tin costurile sub control. Este important sa fiti riguros cu platile pe care le faceti si sa aveti intotdeauna ochii pe venituri si profituri. Feriti-va sa spargeti bugetul atunci cand acesta este limitat. Nu angajati prea multi angajati pe care v-ar fi greu sa-i platiti, nu cumparati echipamente prea scumpe si nu alegeti o chirie prea costisitoare, pe care v-ar fi greu sa o acoperiti lunar. Aveti grija in ce datorii va bagati.

  2. Nu creati un plan de afaceri

  Un astfel de plan are rolul de a evalua piata pentru produsul sau serviciul pe care doriti sa-l oferiti si concurentii alaturi de care va veti pozitiona. Planul de afaceri tine cont si de banii de care veti avea nevoie ca sa incepeti sa desfasurati o afacere (venituri si cheltuieli). Ca antreprenor al unei afaceri nou lansate, mai mult ca sigur va fi nevoie sa semnati diverse garantii personale in prezenta unui avocat ca ad-avocat.ro, cu privire la sumele pe care le imprumutati, iar acest lucru inseamna ca veti ramane responsabil pentru plata acestor datorii, daca afacerea intra in faliment.

  E adevarat, este nevoie de timp si efort sa creati un plan de afaceri, dar merita. Este posibil sa descoperiti ca, desi ideea dumneavoastra este buna, nu este fezabila si nu va poate aduce beneficiile pe care le asteptati. Cand un antreprenor incepe o afacere fara sa aiba un plan, poate ajunge sa se intrebe rapid de ce lucrurile nu functioneaza asa cum isi imaginase initial.

  3. Nu creati o entitate de business potrivita

  In graba de a incepe afacerea, multi antreprenori noi, decid sa astepte inainte de a infiinta o societate sau isi infiinteaza rapid un PFA, pentru ca asa i-a sfatuit un prieten.

  Alegerea unei titulaturi gresite de afaceri sau neinfiintarea uneia poate atrage consecinte grave. De exemplu, daca sunteti singur actionar, s-ar putea sa fiti surprins sa aflati ca sunteti personal responsabil pentru toate creantele afacerii.

  Faceti un research si obtineti sfaturi din partea unor profesionisti in domeniul juridic si financiar, daca este necesar, pentru a va asgiura ca afacerea dumneavoastra economiseste bani si se afla pe drumul cel bun.

  4. Nu incheiati contract sau acord scris cu partenerii de afaeri

  Indiferent daca vorbim de un contract de parteneriat, de un contract de exploatare, de o reglementare comerciala sau un contract de vanzare – cumparare, fiecare companie are nevoie de un document bine scris in care sa se explice drepturile si responsabilitatile fiecarui partener. Tot aici se arata si ce se va intampla daca una din parti paraseste afacerea.

  Din pacate, in practica, multi parteneri de afaceri nu incheie acorduri scrise intre ei, din simplul motiv ca se inteleg foarte bine la inceput si au impresia ca totul se va rezolva oricand amiabil, pe cale informala. Acest lucru este de cele mai multe ori neadevarat, iar litigiile dintre parteneri pot fi dificile, consumatoare de nervi, sentimente, bani si timp.

  5. Credeti ca puteti face totul de unul singur

  Prin natura lor, antreprenorii tind sa fie indivizi independenti, insa este bine sa va cunoasteti limitele si sa invatati sa delegati sarcinile. Acestea sunt abilitati importante daca vreti sa aveti succes in afaceri. Concentrati-va pe lucrurile importante, la care sunteti bun, in compania dumneavoastra si gasiti alte persoane competente care sa se ocupa de sarcinile care nu va fac placere sau pentru care nu aveti cunostinte de specialitate. 

  Cele mai noi articole

  Din aceeasi categorie