3 lucruri de avut in vedere atunci cand alegi un avocat pentru afacerea ta

Cand contractati un furnizor nou sau un partener nou de afaceri, de obicei faceti cercetari minutioase. La fel ar trebui sa faceti si atunci cand alegeti sa lucrati cu un avocat pentru business-ul pe care il aveti, pentru a va reprezenta interesele legale ca si persoana juridica. Din fericire, exista mai multi avocati talentati in Bucuresti din care puteti alege. Dar, pentru ca aveti atat de multe optiuni la dispozitie, s-ar putea sa fie mai dificil sa va decideti asupra unui avocat Bucuresti potrivit.

Cand alegeti un avocat, trebuie sa luati in considerare diverse aspecte pentru afacerea dumneavoastra, cum ar fi expertiza sa in domeniul in care activati, fiabilitatea si increderea sa, precum si istoricul pe care il are.

Tineti cont de sfaturile de mai jos si, cel mai probabil, veti reusi sa gasiti un avocat Bucuresti pentru afacerea dumneavoastra care sa va multumeasca si sa va insoteasca in calea spre succes. Iata cateva lucruri de care ar trebui sa tineti cont atunci cand angajati un avocat Bucuresti nou pentru firma dumneavoastra.

1. Bugetul de care dispuneti

Cel mai probabil va doriti un avocat Bucuresti cu onorarii decente, care sa nu produca o gaura in bugetul firmei. Adevarul este ca serviciile juridice pot fi costisitoare, dar asta depinde de nevoile afacerii dumneavoastra si de cat de des veti utiliza serviciile avocatului.

Inainte de a lua o decizie, prezentati cazul avocatului, discutati nevoile si cereti niste preturi estimative, petnru a evita surprizele neplacute. Desigur, nu veti putea obtine un pret exact, dar cel putin puteti afla costurile aproximative

De obicei, avocatii lucreaza cu un tarif orar, dar exista si unii avocati care lucreaza pe sume fixe. Cu toate acestea, abordarea preferata in zilele noastre pare sa fie o combinatie intre cele doua metode, in functie de cerintele pe care le aveti.

De exemplu, daca aveti nevoie de redactarea unui contract, din start s-ar putea sa primiti un tarif fix. Pe de alta parte, daca aveti niste cerinte deosebite, iar avocatul poate ajunge sa petreaca mai multe ore la un contract complex, el poate dori sa perceapa o anumita taxa pe ora.

2. Cat de mare este casa de avocatura?

Primul lucru pe care ar trebui sa-l luati in considerare este dimensiunea firmei din care face parte avocatul. Sigur, exista avantaje si dezavanteje atat pentru casele de avocatura mici, cat si pentru cele mari. Cantariti cu atentie aceste puncte forte – puncte slabe, inainte de a lua decizia finala.

Pe de o parte, avocatii firmelor mici au deseori mai mult timp la dispozitie, ceea ce inseamna ca veti primi mai multa atentie pentru problemele pe care le aveti. Ei au un portofoliu mai mic de clienti. Acest lucru poate duce deseori la stabilirea unei relatii mult mai stranse cu avocatul, ceea ce poate fi un plus important pentru afacerea dumneavoastra. In plus, firmele mici se concentreaza pe pastrarea clientilor si nu au ca obiectiv implicarea in extrem de multe cazuri in acelasi timp.

Aceste case de avocatura mai mici stiu cat de important este sa se dedice clientilor existenti si va pot acorda maximum de atentie. In plus, daca ramaneti cu un astfel de avocat Bucuresti de la inceput, exista mari sanse sa deveniti unui din cei mai importanti clienti pentru el de-a lungul timpului.

Pe de alta parte, casele mari de avocatura au expertiza mai larga. Chiar daca au mai multi clienti, uneori puteti primi sfaturi valoroase, bazate pe mai multi ani de practica. Pentru ca tind sa fie in domeniu de mai multi ani, casele de avocatura mari tind sa fie mai respectate si mai temute de catre adversari (acest lucru fiind important daca trebuie sa negociati ceva).

3. Reputatia unui avocat

Atunci cand cautati un avocat Bucuresti bun este important sa gasiti unul in care sa puteti avea incredere. Practic, va incredintati compania in mainile sale. Un avocat cu o reputatie slaba poate afecta in cele din urma reputatia firmei dumneavoastra. Ultimul lucru pe care l doriti este sa va gasiti in fata unor probleme legale.

Cand veti avea prima intrevedere cu avocatul dumneavoastra, fiti atent la ceea ce spune acesta. Incercati sa va imaginati ca veti colabora cu el. Va trateaza cu respect sau pur si simplu incearca sa va stoarca de bani?

Sigur, este un lucru normal ca un avocat sa incerce sa pastreze un ton optimist in discutiile pe care le au cu clientii lor, dar daca totul suna prea optimist, prea incredibil pentru a fi adevarat, daca avocatul nu va prezinta si potentialele riscuri la care sunteti expus intr-un caz, atunci ar trebui sa va puneti un semn de intrebare.