More

  Trei reguli pentru succes la locul de munca

  Talentul este esential pentru a avea succes la locul de munca, dar se intampla adesea ca, chiar stiind ca ne putem remarca si in alte domenii, sa continuam sa facem munca care ne costa cel mai mult efort. Succesul la locul de munca se bazeaza pe evaluarea personala a ceea ce vrei sa realizezi si a mijloacelor si meritelor pe care le ai pentru a-l realiza.

  „Marii factori ai succesului sunt: ​​sa fii pasionat de ceea ce faci, sa ai obiective pe termen lung si sa perseverezi in obiectivele tale”, spune Angela Duckworth, autorul principal al studiului si profesor la Universitatea din Pennsylvania.

  Pasiune

   „Pe aceasta cale, mentinerea dialogurilor interne este foarte recomandabila. Acest lucru te va ajuta sa te gandesti si sa analizezi ce probleme sau aspecte ale vocatiei tale te motiveaza cel mai mult”, a explicat Florencia Torzillo Alvarez, psiholog si membru al Institutului de Psihologie din Argentina.

  Pentru a-ti descoperi pasiunea

  Concentreaza-te pe cele mai bune caracteristici ale personalitatii tale. Pentru a te specializa in domeniul profesional, cel mai bine este sa alegi ce iti este mai usor si ce ti se potriveste cel mai bine, astfel incat sa poti profita de talentul tau. Pentru a va spori gustul pentru munca, stabiliti o agenda cu sarcini care va plac si care va imbunatatesc eficienta.

  Aminteste-ti ca faptul ca cunosti domeniul profesional care iti place cel mai mult nu inseamna ca ai gasit jobul care te satisface pe deplin, poti oricand sa cauti in continuare ceea ce se potriveste cel mai bine personalitatii tale. „Cand te stabilesti intr-un loc de munca, iti poti spori pasiunea si abilitatile sugerandu-i sefului tau sa-ti canalizeze acele activitati pe care iti place sa le faci si in care iesi cel mai mult in evidenta”, Marina Levins, membra a organizatiei. Centrul de Sanatate Mintala, a declarat presei Ameghino.

  Ambitie

  Conformitatea sarcinilor obisnuite care ti-au fost atribuite nu te va conduce sa-ti implinesti visurile. Pentru a avea succes in profesie, este esential sa ai obiective clare pe termen scurt, mediu si lung, indeplinindu-le putin cate putin pentru a atinge cele mai ambitioase obiective in timp. Proportionand astfel, le arati superiorilor tai ca esti dedicat muncii tale si ca poti sa-ti asumi responsabilitati din ce in ce mai mari.

  Pentru a-ti dezlantui ambitia

  Implicarea in diferite proiecte si asumarea de noi responsabilitati este o modalitate buna de a manifesta interes. O alta optiune este sa participati la intalniri si sa va alaturati unor grupuri care va permit sa invatati de la altii, mai multi experti decat dvs. Asigura-te ca ai timp suficient pentru a-ti indeplini responsabilitatile in acelasi timp in care desfasori aceste activitati, pentru a nu da peste esecuri si a nu genera efectul opus cu superiorii tai. In acest fel nu numai ca te autodepasesti, ci si generezi o imagine buna in jurul tau.

  Amintiti-va ca aceste „sarcini suplimentare” sunt facute pentru a va instrui si a invata mai multe, nu pentru a fi promovate instantaneu. „Numai cautand noi provocari vei cuceri mai multe teritorii; facand acest lucru, ramaneti umili si intemeiati, astfel incat colegii sa nu va vada pretentiosi si sa va respecte in continuare”, a sugerat Levins.

  Perseverenta

  Perseverenta trebuie sa fie insotita de smerenie, flexibilitate si adaptabilitate. In viata este foarte usor sa gasesti sefi carora le este greu sa recunoasca eforturile celorlalti, sunt unii care sunt chiar nepasatori si pot, de asemenea, sa-ti puna ideile in numele lor si sa nu recunoasca munca in echipa. Nu trebuie sa disperi cu aceasta situatie, o persoana perseverenta continua sa lucreze pentru a pune situatii in favoarea lor, chiar daca dureaza ceva timp.

  „A asculta unele critici poate fi socant, dar daca este constructiv, te va ajuta sa cresti. Cheia pentru a le depasi este sa nu te descurajezi si sa continui sa lupti pentru ceea ce vrei sa obtii”, afirma Torzillo Alvarez, cu cat procesezi mai bine, cu atat vei deveni mai priceput, aminteste-ti ca scopul tau final nu este acea prezentare pe care ai muncit atat de mult. pentru, dar ceva care este mai mult acolo.

  Pentru a-ti cultiva perseverenta

  Cere colegilor in care ai incredere sa-ti evalueze performanta, este mai usor sa digeri criticile atunci cand vine de la cineva apropiat si este, de asemenea, spusa intr-un mod bun. Cand primesti o critica enervanta, aminteste-ti ca este doar o parere, aminteste-ti ca a avea succes nu inseamna ca toti ceilalti te plac.

  Cele mai noi articole

  Din aceeasi categorie