More

  Criptomonedele pe care ar trebui sa le cunosti in plus fata de BitCoin

  Incercand sa simplificam putin, criptomonedele sunt unitati digitale concepute sa functioneze ca un mijloc de schimb (precum o bancnota) in care inregistrarile unei persoane sunt stocate intr-o baza de date securizata pentru a controla crearea de monede suplimentare pe langa verificarea tranzactiei pe care cineva o face. detine o moneda. Nu este o unitate fizica si nu este administrata de nicio autoritate, cum ar fi bancile. 

  De obicei, cand vorbim despre criptomonede , ne gandim la Bitcoin, care a fost prima criptomoneda lansata in 2009, insa, de atunci au aparut si altele si s-au chinuit sa-si gaseasca un loc pe piata si in viitor. Acestea sunt cunoscute ca „altcoin” si au de obicei diferente cu Bitcoin. Aici amintim cele mai importante pana in acest 2021. 

  Ethereum (EHT)

  Este principala alternativa la BitCoin recomandata de expertul Investopedia Luke Conway . Ehtereum are un scop principal care este acela de a crea o suita descentralizata de produse financiare care poate fi accesata de oricine din lume, indiferent de nationalitate, etnie sau credinta. Aceasta ar deveni un fel de banca in care oricine isi poate crea conturi, poate solicita imprumuturi, obtine asigurari, printre alte optiuni. Un alt aspect care il poate scoate in evidenta este ca nu are interferente de la niciun tert si functioneaza complet independent. 

  Criptomoneda se numeste Ether si este considerata a doua ca marime in capitalizarea bursiera dupa Bitcoin, in timp ce Ethereum este cel mai utilizat blockchain. Este, de asemenea, utilizat in schimbul de NFT.

  Litecoin (LTC)

  Considerat aproape identic cu BitCoin (si denumit versiunea „argint” a criptomonedei ), Litecoin a fost lansat pentru prima data in 2011 de Charlie Lee, un angajat Google, care a devenit public in 2011 ca o versiune modificata a codului folosit pentru a crea BitCoin. , fiind capabil sa proceseze un „bloc” la fiecare 2,5 minute si tot mai multi oameni folosesc aceasta criptomoneda . In mod similar, nu este controlat de nicio autoritate centrala si foloseste scrypt in algoritmul sau, care serveste drept „dovada a muncii” pentru a verifica daca o anumita activitate de calcul a fost efectuata pentru a indeplini o sarcina. 

  Cardano (ADA)

  Cardano este numele retelei de criptomonede si al proiectului opensource , a carui moneda se numeste Ada. A fost fondata de Chareles Hoskinson , co-fondatorul Ethereum , dupa o disputa pe care a avut-o cu celalalt co-fondator, Vitalik Buterin, deoarece urmarea ca moneda sa genereze venituri. Potrivit lui Conway , proiectul a luat nastere in urma cercetarilor efectuate de ingineri, matematicieni si experti in criptomonede , pentru a crea cea mai sigura criptomoneda de pe piata. Aceasta nu foloseste o „dovada a muncii” ci „dovada mizei” in cadrul unei scheme Ouroboros, care asigura demonstrarea consensului de distributie.

  Buline (DOT)

  Gavin Wood, care a facut si parte din Ethereum in calitate de CTO, a lucrat cu Robert Habermeier si Peter Czaban, cu misiunea de a crea o schema multi-lant eterogena care urmareste sa faciliteze interoperabilitatea intre alte blockchain-uri, permitand fiecarui utilizator sa-si creeze propriile blockchain-uri. versiuni, iar acest lucru permite transferuri gratuite de orice tip de date sau utilitate intre diferite blockchain-uri. 

  Bitcoin Cash (BCH)

  Bitcoin Cash este una dintre primele alternative care au aparut din Bitcoin original, care difera in moduri foarte mici, dar importante. BCH vrea sa gestioneze rapid tranzactii mai mari, asa ca in loc sa foloseasca blocuri de un megaoctet precum Bitcoin, foloseste opt megaocteti. In prezent, este una dintre cele mai valoroase alternative la moneda. 

  Pe langa cele de mai sus, putem gasi si proiectele Stellar, Chainlink (care este si unul dintre cele mai cunoscute dar nu a reusit sa creasca la fel de mult ca precedentele), Binance Coin care a inceput sa functioneze in Ethereum, Tether, Monero , printre altii. Nu exista nicio indoiala ca criptomoneda este aici pentru a ramane (desi Bill Gates nu are prea multa incredere in ea) si este doar o chestiune de timp pana sa devina universala. 

  Cele mai noi articole

  Din aceeasi categorie