Uite cum pot sa economisesti bani cand faci cumparaturi

Esti interesat sa faci economii atunci cand mergi la supermarket? Iata cateva idei practice. Testeaza-le.

– Mananca si apoi mergi la cumparaturi

Inainte de a plecat de acasa la supermarket, asigura-te ca ai luat lista cu tot ce vrei sa cumperi. In plus, ar trebui sa mananci ceva inainte sa iesi din casa. In caz contrar, daca iti va fi foame in timp ce te plimbi printre rafturile magazinului, exista mai multe sanse sa cumperi din impuls mai multe produse. Chiar daca te grabesti sa iesi din casa, bea macar un pahar cu apa si mananca niste migdale pentru a reduce pofta de mancare.

– Ia in considerare alimentele congelate

Esti destul de ocupat in timpul saptamanii si nu stii cand vei avea timp de mese? In acest caz, o idee buna este sa cumperi produse congelate, usor de pregatit. Aprovizioneaza-te cu fasole verde, broccoli, mazare si porumb. Aceste alimente ingheata bine si isi pastreaza calitatea nutritionala.

– Nu ignora produsele generice din magazin (care nu se inscriu intr-un brand)

Aceste produse pot fi exceptionale, foarte apropiate de cele brand, care se bucura de mai multa reclama si care sunt de obicei mai scumpe. Conform studiilor, cumparatorii pot sa economiseasca pana la 25% cumparand produse non-brand decat produse brand, din reclame.

– Urmareste ofertele de pe katalog.ro

Crezi sau nu, carnea si prdusele lactate pot fi gasite deseori la oferta. Unele sunt reduse cu pana la 75% cand se apropie data de valabilitate.

– Tine cont de ofertele din sezon

Inainte de a te indrepta spre magazin, verifica online cataloagele magazinlor direct pe katalog.ro. De asemenea, poti vedea ce legume si fructe sunt in sezon. Cel mai probabil acestea vor avea cel mai bun pret la raft. In schimb, produsele din extra-sezon sunt mai scumpe. Daca trebuie sa cumperi legume si fructe in afara sezonului, ia in considerare produsele congelate. Multe fructe si legume congelate au fost culese la apogeul maturitatii. Contin substante nutritive similare cu legumele si fructele proaspete, dar de obicei au preturi mai mici.

–  Cumperi unul , primesti unul gratuit

Daca gasesti produse sanatoase cu o astfel de oferta, gandeste-te daca nu poti sa congelezi unul din cele doua articole. Astfel, vei face economii.

– Foloste pungi textile, reutilizabile

Pe langa faptul ca aceste sacose sunt mai prietenoase cu mediul inconjurator si ajuta la reducerea deseurilor de plastic, vei economisi bani pe care altfel i-ai plati pe pungile suplimentare.