More

  Topaz albastru: Piatra bucuriei, generozitatii si abundentei

  Topazul albastru este considerat o piatra a bucuriei, generozitatii si abundentei. Intareste si reincarca spiritual si fizic. Favorizeaza legatura cu increderea in sine, ajuta la depasirea limitarilor si la atingerea obiectivelor. Ajuta la descoperirea bogatiei interioare, la conectarea cu valorile interioare, cu incredere, optimism si iubire.

  Topazul albastru a devenit a doua cea mai populara piatra pretioasa din lume (safirul este adesea numarul unu). Popularitatea lui Topaz nu este cu siguranta surprinzatoare. Topazul este un material foarte dur – 8 pe scara de duritate Mohs – iar topazul albastru este o piatra foarte frumoasa, disponibila intr-o gama larga de nuante vii, cu o stralucire vitroasa spectaculoasa. Este, de asemenea, o bijuterie foarte accesibila in comparatie ca pret per carat cu alte pietre pretioase de culoare similara, cum ar fi acvamarinul.

  Topazul nu apare in mod natural in blues-ul profund saturat care poate fi gasit astazi pe piata. Topazul albastru in natura este de fapt foarte rar si tinde sa fie un albastru destul de pal. Toate albastrele vii disponibile pe piata au fost produse prin tratarea si imbunatatirea topazului alb incolor – cu iradiere si adesea si caldura. Schimbarea de culoare a topazului albastru este considerata permanenta si stabila.

  Istorie

  In antichitate, era sigur ca topazul ajuta la imbunatatirea vederii. Grecii s-au bazat pe puterea sa supranaturala pentru a creste puterea si a-l face pe purtator invizibil in caz de urgenta. Au existat, de asemenea, credinte ca topazul isi schimba culoarea in prezenta alimentelor sau bauturii otravite. Puterile sale mistice de vindecare s-au schimbat odata cu fazele lunii.

  Se asigura ca printre proprietatile sale terapeutice se numara ameliorarea insomniei, astmului si hemoragiilor, pe langa combaterea durerilor de cap.

  In antichitate, precum si in Evul Mediu, se credea ca cosmosul era reflectat in pietre pretioase, iar Topazul este atribuit planetei Venus. Este si piatra de nastere pentru cei nascuti in luna noiembrie.

  Aplicatii

  Topazul de toate culorile diferite este folosit in bijuterii, inele, cercei, coliere, pandantive si bratari. Culorile albastru, portocaliu si roz sunt adesea taiate ca pietre pretioase, iar topazul incolor devine din ce in ce mai popular ca simulant de diamant ieftin.

  Pietrele uriase si sferele fatetate sunt taiate din cristale uriase perfecte, iar acestea sunt obiecte de colectie rafinate si exclusive. Topazul este rar taiat in cabosoane. Topazul este piatra de nastere traditionala pentru noiembrie.

  Proprietati

  Este folosit pentru meditatie

  Aceasta bijuterie este asociata cu chakra a cincea si a sasea, deci este folosita in mod obisnuit pentru meditatie. In consecinta, se crede ca acorda intelepciunea cuiva si ofera o vizualizare mai buna a viitorului.

  Fiind o piatra cu caracteristici albastre, este legata de moliciune, echilibru si comunicare. De asemenea, se spune ca imbunatateste intelegerea, facandu-i pe oameni mult mai pretentiosi.

  Inaltare spirituala

  Topazul albastru ajuta in procesul de inaltare spirituala, activand stralucirea interioara pe care fiecare dintre noi o poarta si care uneori, din cauza experientelor frustrate din viata, ajung sa se stinga in timp.

  Retineti ca organele lucrate de aceasta piatra sunt absolut esentiale si ca, tratate corespunzator, aduc sanatate si bunastare deplina.

  In plus, ajuta la relaxare, rupand tensiunile din viata cotidiana tensionata si confuza, mai ales in marile orase ale tarii.

  Ochi

  Topazul albastru este considerat a fi benefic pentru ochi si poate ajuta la tratarea infectiilor oculare, vedere incetosata si eruptii cutanate pe pleoape. Topazul violet este considerat de unii ca fiind benefic in tratarea bolilor mintale.

  Topazul albastru sustine urechile, gatul si craniul, precum si ochi. Poate fi util in tratarea migrenelor, a tensiunilor din zona maxilarului, a durerilor de gat, a tulburarilor de vorbire si a fricii asociate cu vorbirea despre sentimente sau vorbirea in public.

  Ne face fericiti

  Aduce o dispozitie buna, amelioreaza tensiunea si ne face mai productivi, ajutand relatiile emotionale din mediul de lucru. In domeniul spiritual, favorizeaza inaltarea luminii interioare, facandu-ne oameni mai grijulii si fericiti.

  Ajuta la problemele respiratorii

  Cuartul albastru este bine folosit in cromoterapie, mai ales pentru problemele care ataca constant tractul respirator si sunt adesea clasificate drept cronice. Persoanele cu diabet zaharat, hiper sau hipotiroidism, sedentarism, oboseala cronica, apatie si depresie sunt foarte beneficiate de aceste tehnici.

  Al treilea ochi

  Topazul albastru are multe beneficii spirituale, cum ar fi curatarea centrilor psihici ai celui de-al treilea ochi si ai coroanei. Echilibreaza mintea, corpul si spiritul tinand un Topaz clar si un albastru in mana dreapta si un Topaz rosu sau roz aprins in mana stanga.

  Inspirator

  De asemenea, este foarte util daca ai nevoie de inspiratie pentru un proiect creativ sau daca iti este greu sa ai incredere in propriile instincte. Clear Topaz ii poate ajuta pe cei care doresc sa manifeste o intentie sau o viziune clara.

  Cine ar trebui sa-l foloseasca?

  Pietrele de topaz albastru pot fi folosite de catre vindecatorii cu cristale, in modelele corporale, deoarece au atribute puternice de vindecare.

  Aceste cristale au calitati excelente de vindecare care ajuta la refacerea corpului fizic. Aceste pietre va vor creste capacitatea de a comunica mai bine.

  Ele te ajuta sa te exprimi intr-un mod semnificativ atunci cand vorbesti sau cand scrii.

  Sunt pietre foarte utile de folosit pentru scriitori, mai ales daca ai blocaj de scriitori sau trebuie sa-ti cresti inspiratia sau sa-ti cresti creativitatea. Aceasta este o piatra de dorit daca ati avut probleme cu privirea in public.

  Daca aveti nevoie sa puteti vorbi in public cu usurinta, aceasta piatra va poate ajuta sa ganditi mai clar si sa va concentrati asupra sarcinii pe care o aveti.

  Pentru a atenua problemele din chakra gatului, cristalele de topaz albastru vor tempera o chakra a gatului hiperactiva. Acestea vor ajuta la recuperarea durerii in gat si la sanatatea generala a gatului si a zonei gatului.

  Cele mai noi articole

  Din aceeasi categorie