More

  Samsung sporește producția de cipuri

  Samsung Electronics a anunțat că noua sa linie de fabricație de semiconductori de ultimă generație din Hwaseong, Coreea, a început producția în masă. Acolo vor fi fabricate cipuri de 6 și 7nm cu tehnologia Extreme ultraviolet (EUV) .

  Compania a anunțat că va investi peste $355 miliarde în business-uri ce includ strategii diverse printre care și și tehnologii de ultimă generație, produse medicale biologice și producerea semiconductoarelorBanii alocați pentru buget vor fi cheltuiți până în anul 2026. Samsung a investit pana acum $230 miliarde pentur acest proiect.

  Linia de fabricație V1, este prima linie de producție a semiconductorilor Samsung dedicată tehnologiei litografiei ultraviolete extreme (EUV) și produce cipuri folosind procesul de 7 nanometri (nm) și mai mic. Linia V1 a început să fie construită în februarie 2018 și a început producția de cipuri pentru teste în a doua jumătate a anului 2019. Primele sale produse vor fi livrate clienților în primul trimestru al acestui an.

  Cum vor fi utilizați banii?

  $250 miliarde din suma anunțată vor merge către cheltuielile de cercetare pentru produsele medicale biologice, care vor avea loc în Coreea de Sud. Samsung a declarat că este important ca aceste cercetări să aibă loc anume în Coreea de Sud, întrucât sunt îndepliniți toți factorii necesari pentru asigurarea unui lanț optim de aprovizionări. De asemenea, vor fi generate 80.000 de noi locuri de muncă în următorii cinci ani.

  Semiconductoarele – linia de business principală

  Conform planului de cheltuieli, segmentul pe care Samsung se va axa cel mai mult va fi cel al semiconductoarelor. Investițiile vor merge către crearea cipurilor de memorie, în cercetarea unor materiale specifice, dar și în crearea unei arhitecturi noi de construcție a semiconductoarelor. De asemenea, investiția va fi focusată și pe cipurile logice care presupun dezvoltarea sensorilor de imagine și a procesoarelor de aplicații.

  În ultimii ani, gigantul tech a investit mai mult în Samsung Biologics și Samsung Bioepis, companiile sale care se adresează segmentului B2B. În planurile sale financiare sunt incluse și cheltuieli pentru dezvoltarea unor sectoare strategice, cum ar fi tehnologiile 5G și 6G, precum și inteligența artificială. În urma unei vizite oficiale a lui Joe Biden la fabrica sa principală din Pyeongtaek, Samsung a anunțat că va construi o uzină producătoare de cipuri în Texas, iar costurile se vor ridica la $17 miliarde.

  Cele mai noi articole

  Din aceeasi categorie