More

  Mai multe companii de gaming se unesc pentru a crește industria jocurilor în Africa

  Zece companii de gaming din Africa s-au unit sub un singur nume, the Pan Africa Gaming Group (PAGG), cu scopul de a consolida industria jocurilor video care este foarte fragmentată în prezent. Anunțul a fost făcut săptămâna trecută în cadrul evenimentului Africa Games Week 2022, care a avut loc în Cape Town, Africa de Sud. PAGG și-a stabilit targeturi ambițioase, precum creșterea industriei cu 100% în fiecare an, poziționarea Africii pe primele poziții pe piața de gaming la nivel global și atragerea unui număr de 1 miliard de jucători.

  Sub ce brand vor fi lansate jocurile?

  Printre firmele care s-au unit se regăsesc Sea Monster, Kayfo Games, Kiro’s Games, Leti Arts, Digital Mania, Qene Games, Usiku Games, Khanga Rue, DopeApps și Messeka Games. Până în prezent, membrii actuali au reușit să lanseze peste 50 de jocuri. PAGG va scoate produse sub brandul “Gara”, un magazin local de gaming. De asemenea, grupul celor 10 companii va genera un număr mare de locuri de muncă, întrucât, la moment, cererea pe piața muncii din Africa depășește oferta, iar game-developerii sunt nevoiți să se angajeze la firme din străinătate și să lucreze de la distanță.

  PAGG investește în oamenii-cheie

  PAGG și-a ales deja oamenii-cheie, aceștia venind cu o experiență valoroasă. Funcția de CFO (Chief Financial Officer) a fost ocupată de Peter Kihara, care a avut anterior aceeași poziție la Goldman Sachs și PwC. Pentru funcția de Creative Director a fost ales Jacob Manion, care a fost anterior Game Director la Aardman Animation în Anglia și care a fost nominalizat la premiile BAFTA la categoria de „Jocuri cu impact și semnificație”.

  Citeste mai mult pe RisCo.ro

  Cele mai noi articole

  Din aceeasi categorie