More

  Fobii ciudate si AJUTOR DE LA TERAPEUTI

  Fobiile sunt temeri irationale care se pot manifesta in oameni fata de aproape orice. Desi claustrofobia sau arahnofobia sunt temeri binecunoscute, exista si alte temeri mai putin cunoscute, dar afecteaza in aceeasi masura calitatea vietii oamenilor.

  Chiar si atunci cand sustin ca fobia nu ii afecteaza in viata de zi cu zi, adevarul este ca o analiza comparativa a diferitelor persoane si a fobiilor lor ne poate arata in ce masura calitatea vietii este afectata de frici incontrolabile.

  Entomofobie, frica de insecte si artropode

  Persoanele care sufera de acest tip de fobie au tendinta de a ingheta cand vad insecte sau insecte care se afla in apropiere. In functie de nivelul de intensitate, aceasta fobie poate face o persoana sa nu poata vedea nici macar imagini, fotografii sau videoclipuri ale unei insecte. Nu conteaza daca sunt paianjeni, fluturi, furnici sau buburuze. Entomofobia se poate manifesta in moduri diferite si cu niveluri de intensitate foarte variate.

  Brontofobie, frica extrema de furtuni (in principal cele electrice)

  Brontofobia opereaza ca si alte fobii, provocand reactii fizice de mare intensitate . Reactiile atunci cand o furtuna incepe sa se manifeste pot varia, de la transpiratie extrema la tremor, tahicardie sau cefalee. Multe persoane care se confrunta cu aceasta fobie nu cauta ajutor de la profesionisti in psihologie pentru ca considera ca frica lor nu este atat de grava.Totusi, este important sa fim atenti la semnele pe care ni le da propriul nostru corp pentru a indica ca exista un fel de inconvenient. .

  Tripofobie, frica de figuri geometrice compactate si grupate cu gauri sau cercuri repetate

  Una dintre multele fobii ciudate in care corpul manifesta simptome complexe in prezenta unor figuri geometrice cu gauri si cercuri . Acest tip de fobie tinde sa se manifeste prin anxietate, tremur, dorinta de a plange si de a tipa.

  Fobiile si viata de zi cu zi

  Aceste fobii ciudate tind sa aiba un parametru comun: persoanele care sufera de ele au decis sa nu se trateze singure. Motivul este ca ei considera ca sunt temeri care nu ii afecteaza la fel de mult si care nu le schimba de zi cu zi. Exista, de asemenea, lipsa de cunostinte si prejudecati cu privire la munca terapeutului, ceea ce ii face sa se gandeasca la lucruri precum „cei care fac terapie au probleme reale” sau „asta e pentru nebuni”. Cu toate acestea, este o mare greseala, deoarece rolul terapeutului in tratamentul fobiilor este de a ajuta la rationalizarea si combaterea fricii.

  Fie ca este vorba de insecte, structuri cu gauri sau furtuni, orice fobie provine dintr-o frica irationala pe care uneori nu ne putem controla. In aceste cazuri, ajutorul profesionistilor din domeniul sanatatii mintale este unul dintre elementele cheie pentru a recupera o calitate optima a vietii, fara ca nimeni sa poata rade de noi sau sa-si bata joc de noi de o teama pe care nu stie sa o inteleaga, si nu putem face fata fara ajutor.

  Cand ne confruntam cu fobii, insotirea este foarte importanta pentru ca altfel ne izolam si credem ca este o batalie pierduta. Nu ezitati sa consultati profesionisti pentru a va face fata temerilor, la sfarsitul zilei acestea sunt un element cheie pentru a ne imbunatati ziua de zi.

  Cele mai noi articole

  Din aceeasi categorie