More

  Curriculum Vitae digital, o modalitate inovatoare de a crea o scrisoare de prezentare in lumea muncii

  Link-uri, infografice, videoclipuri, elemente transmedia: orice merge atunci cand creezi un CV digital bun.

  Nimeni nu a spus ca este usor sa fii remarcat de o companie, mai ales cand suntem inca la primele etape ale carierei noastre profesionale. Exista, desigur, vechile modalitati, bataile incepatorului facandu-se cunoscute: nume, grade, masterate calificative, cursuri ici-colo care ofera o imagine ajustata (si monahala) a profilului nostru. Sunt noile forme, ceva de genul „terra incognita” a prezentarilor profesionale, fara atata rigiditate. Vorbim despre curriculumul digital si creativ.

  Iti dam cateva sfaturi pentru a-l face pe al tau.

  CV traditional vs. digital

  Este usor sa mergi pe calea CV-ului de doua pagini, care inscrie toate meritele tale. Cel mai probabil, va dura mai putin de zece secunde pentru a ajunge in cosul de reciclare al recrutorului.

  Astazi, exista modalitati vizuale de a iesi in evidenta, striuri creative (unele putin excentrice, altele utile) care ii obliga pe recrutori sa arunce o privire atenta asupra candidaturii tale . Si despre asta este vorba: iesi in evidenta .

  Chiar daca avem aceeasi experienta ca ceilalti candidati, o cariera similara si abilitati similare, exista doar doua moduri de a reusi: ne diferentiem prin curriculum si interviul personal, dar pentru a ajunge la al doilea trebuie sa trecem prin primul.

  Format de CV digital

  In ceea ce priveste proiectarea unui CV, sunt multe de spus, desi este adevarat ca Internetul este presarat cu sabloane care functioneaza vizual ca o lovitura si nu strica sa faci putina munca de teren pentru a alege ce e mai bun din fiecare. Organizarea vizuala a informatiilor, culorilor, tipografiei, structurii (cronologice sau inverse). Totul conteaza.

  CV-urile digitale se indeparteaza de modelul clasic. Ele pot incorpora infografice (text, grafica, desene) care prezinta informatia intr-un mod mult mai vizual . Aceasta include, desigur, si portofoliul. In locurile de munca creative, necesitatea de a vedea aplicarea practica a trecutului profesional al candidatului este mai mult decat stabilita: mostre de lucrari anterioare, proiecte, exemple de cunostinte de design si programe de calculator

  CV-urile inovatoare au un teren de testare excelent in locuri de munca creative, dar trebuie sa aiba sens. Nu toata lumea este potrivita pentru acelasi tip de munca. Tonul si stilul, ca in orice alt domeniu, influenteaza direct perceptia despre candidatura noastra . Are foarte putin sens sa fortezi vizual un CV pentru o candidatura intr-un loc de munca mai clasic, in care creativitatea nu este rasplatita, ci cele mai „gri” abilitati.

  Elemente creative netraditionale

  Ceea ce diferentiaza un CV clasic bun de un CV digital bun este aplicarea practica a informatiilor mai putin conventionale pe care le adaugam. Doua concepte: creativitate si relevanta . Este posibil sa adaugati linkuri care sa-l duca pe recrutor la videoclipuri, animatii si proiecte pe care le-am realizat. Informatiile, datele, sunt transformate aici in exemple; iar exemplul, la fel ca metafora din povestire, este o modalitate excelenta de a crea o legatura cu destinatarul si de a-i face sa inteleaga cele mai aride date intr-un mod simplu.

  De asemenea, putem forta un pic si ii putem forta sa ne citeasca curriculum-ul intr-un mod narativ si neliniar. Exista CV-uri digitale sub forma de scurtmetraje animate sau benzi desenate, de exemplu.

  Introduceti un cod QR

  Exista deja programe special concepute pentru a compila toate informatiile de baza ale profilului nostru profesional (nume, pregatire etc.) si pentru a produce un cod QR: QR Stuff este utilizat pe scara larga, deoarece va permite sa includeti o cantitate mare de date si este excelent pentru gruparea acestuia. 

  Cele mai noi articole

  Din aceeasi categorie