More

  Civilizatie chineza veche: Afla mai multe

  Dorim sa vorbim putin mai mult despre vechea civilizatie chineza, iar in altele putin mai mult despre cultura ta generala.

  Si este ca tara celor cinci stele a fost considerata una dintre cele mai vechi dupa urmele gasite.

  Si este ca inainte de a avea actualul drapel al Chinei si semnificatia lui, aceasta tara a trecut prin multe procese istorice, despre care va vom spune

  Cand a inceput civilizatia chineza?

  Dupa cum v-am informat cand am vorbit despre Faptele Curiose ale Chinei, cea mai mistica tara, civilizatia chineza este considerata una dintre cele mai longevive, din cele mai vechi timpuri pana in timpurile contemporane, aceasta cuprinzand 5.800 de ani, dar maturizarea ei a ajuns la peste 3.800 de ani. cu ani in urma, adica inainte de vremea lui Hristos.

  Acesta isi are inceputurile de-a lungul raului Galben, acesta fiind unul dintre locurile sacre pentru locuitori.

  Unde se afla civilizatia chineza antica?

  Se crede ca teritoriul vechii civilizatii chineze era marginit la nord de desertul Gobi si Mongolia , iar la sud de Marea Chinei si junglele indochineze.

  In timp ce la est se afla Marea Galbena si Marea Chinei , iar la vest muntii Tibet si Turkestan.

  Trebuie amintit ca vechiul zid chinezesc, care poate fi vazut din spatiu, a cautat sa protejeze acest teritoriu de invazia inamicilor.

  Care sunt perioadele istorice ale Chinei?

  La fel ca multe tari din lume, si China a fost impartita in diferite tipuri de perioade.

  Primul a fost paleolitic, deoarece se crede ca teritoriul sau a fost locuit de mii de ani de cand au fost gasite ramasite care sunt atribuite stramosilor mai indepartati ai omului.

  A urmat apoi perioada neolitica a satenilor, unde agricultura si domesticirea animalelor au fost cheia cresterii tarii.

  Apoi perioada neolitica urbana a sosit in China si acolo au inceput sa preia acest teritoriu primele mari familii de civilizatie.

  Exista, de asemenea, o perioada numita Trei Augusti si Cinci Imparati, care au fost conducatori mitologici ai Chinei inainte de dinastia Xia.

  Mai tarziu, Epoca Antica ajunge in China, unde dinastia Chia preia puterea in aceasta tara.

  Epoca imperiala este de departe cea mai amintita din istoria acestui teritoriu, a inceput in anul 221 i.Hr., iar acolo il putem vedea pe primul imparat.

  Apoi urmeaza perioada celor trei regate, a celor 16 regate, a dinastiei de sud si de nord, perioada dinastiei Song si asa mai departe pana in epoca moderna, vazand China ca o republica populara din 1912.

  Care sunt etapele vechiului imperiu chinez?

  Au existat trei etape ale vechiului imperiu chinez, prima fiind perioada timpurie a imperiului care a inceput in anul 221 i.Hr.

  Pana in acest punct, imparatul a fost vazut ca un mijlocitor intre fortele divine si puterea umana.

  Urmatoarea etapa a fost perioada imperiului de mijloc, care incepe din anul 589 dupa Hristos si este cunoscuta si ca epoca de aur.

  In aceasta etapa, armata mongola a venit sa cucereasca teritoriul chinez.

  In cele din urma, a treia si ultima etapa este imperiul tarziu, care acopera un total de 544 de ani din anul 1368 si 1912.

  In aceasta perioada se poate observa o influenta mai mare a mongolilor asupra Chinei, dar se incheie cu formarea Chinei ca republica.

  Stiai istoria civilizatiei antice chineze? Spune-ne parerea ta in comentarii si urmareste-ne stirile de adevar pentru a afla totul despre tarile lumii.

   Cele mai noi articole

   Din aceeasi categorie