More

  Cinci intrebari pe care trebuie sa ti le pui pentru a sti daca ai o legatura sanatoasa cu partenerul

  Una dintre cele mai importante legaturi pe care le stabilim in timpul vietii de adult este cu partenerul nostru, acel partener sentimental devine principalul nostru furnizor de afectiune, validare, sprijin si companie. Dar ceva s-ar putea sa te deranjeze, asa ca iata cinci intrebari pe care trebuie sa ti le pui despre relatia ta pentru a afla daca ai o legatura sanatoasa.

  Pentru ca poate ne obisnuim atat de mult cu prezenta si cu avantajele acelei persoane, incat sa ratam semnele de avertizare. Daca ati observat acest lucru, dar nu stiti ce sa puneti la indoiala, va oferim cateva intrebari indrumatoare care va pot fi de mare ajutor. Pentru ca a impartasi viata cu o alta persoana nu este o decizie usoara si una pe care o putem uita. 

  Intrebari directoare pe care trebuie sa ti le pui

  Relatiile , in special cele de cuplu, se schimba si evolueaza si este sarcina noastra sa analizam daca continua sa fie bune si benefice pentru noi in timp sau, dimpotriva, daca au inceput sa ne faca rau . Mai jos va impartasim intrebarile, acordati-va cateva minute pentru a le analiza pe fiecare.

  5. Este o relatie echilibrata?

  Fiecare relatie trebuie sa fie echilibrata si reciproca; un spatiu de daruit si de primit in care ne luam in considerare si luam in considerare pe celalalt, lucru care de obicei lipseste. Pentru a realiza acest lucru, ganditi-va daca relatia ar mai functiona daca nu mai incercati. Daca simti ca investesti mult mai mult timp , energie si daruire, cu siguranta te afli intr-o relatie dezechilibrata.

  4. Iti ofera stabilitate?

  Unul dintre cele mai mari beneficii intr-o relatie de cuplu este linistea sufleteasca ca o avem pe cealalta persoana, ca suntem iubiti si putem avea incredere in celalalt, lucru care pentru altii inseamna stres, angoasa si incertitudine. Uneori este foarte vizibila lipsa de stabilitate, cand se despart si revin sau cand apar frecvent conflicte, reprosuri etc fara a se termina. 

  3. Ti-ai alege din nou partenerul?

  Este una dintre principalele intrebari despre relatia ta pe care ar trebui sa ti-o pui. Imaginati-va ca astazi va intalniti partenerul si ca va petreceti ziua impreuna. Pe baza atitudinii si comportamentului ei, ai iesi din nou cu ea? Frecvent ramanem blocati intr- o relatie care a fost buna la inceput , dar din care nu exista nicio urma si totusi continuam sa traim cu o persoana nepoliticoasa si indiferenta.

  2. Daca partenerul tau ar fi fost acelasi in 10 ani, ai mai fi cu el?

  In cele mai bune cazuri, nu vom mai fi aceeasi persoana in 10 ani, pentru ca toti evoluam, invatam din experiente si ne lustruim caracterul. Dar in ceea ce priveste personalitatea, valorile si prioritatile, daca acestea sunt la fel ca acum, ai continua cu partenerul tau? Pentru unii este terifiant pentru ca se asteapta ca acea persoana sa se schimbe , dar este o atitudine daunatoare care nu face altceva decat sa dauneze.

  1. Te ajuta sa cresti personal?

  Este important sa includeti in intrebari, Cum va influenteaza la nivel personal? Te ajuta sa ai incredere in tine? Contribuie la cresterea ta? Te determina sa-ti atingi obiectivele? Daca da, esti o persoana norocoasa. Dar cei care nu se afla in aceasta situatie sunt anulati si fortati sa renunte la interesele, prietenii sau hobby-urile lor. Amintiti-va ca a fi intr-un cuplu ar trebui sa se aduna, nu invers.

  Cele mai noi articole

  Din aceeasi categorie