Cele mai bune restaurante ieftine din lume

Cele mai multe dintre cele mai bune restaurante din lume sunt scumpe si asta din mai multe motive: cunostintele si experienta bucatarului, ingredientele de cea mai buna calitate, tehnicile inovatoare, locatia si propunerea gastronomica. Asta nu inseamna ca nu poti gasi restaurante bune ieftine, dar daca vrei o experienta grozava si un loc intr-un restaurant renumit cu un bucatar de top, atunci va trebui sa cheltuiesti (sau sa investesti) putin mai mult.

A manca la Noma , care este in prezent numarul unu pe lista celor mai bune 50 de restaurante (cele mai bune 50 de restaurante din lume), poate costa cateva sute de dolari (mai mult de 300 de dolari si asta de persoana, ceea ce reprezinta cheltuiala lunara cu mancare pentru un intreg mijlociu). familie de clasa), dar la fel cum sunt restaurante foarte scumpe, exista si altele care isi modereaza putin mai mult preturile.

La capatul opus al lui Noma , de exemplu, se afla Hong Kong Soya Chicken Rice and Noodles, un avanpost din Singapore care, in ciuda faptului ca are mai multe stele Michelin, are in meniu produse ieftine care costa in jur de 1 USD, ceea ce cu siguranta nu este un indicator. ca mancarea nu este excelenta.

Dar cum ramane cu cele mai bune 50 de restaurante ? Majoritatea restaurantelor care sunt sau au fost pe lista respectiva sunt luxoase si este dificil sa gasesti unul care sa nu te lase stricat pana in urmatoarele doua saptamani este dificil, desi nu imposibil.

Care sunt cele mai bune restaurante ieftine?

Aici trebuie doar sa lamurim un detaliu, cele mai bune restaurante nu vor costa niciodata la fel ca un fast-food, oricat de ieftine ar fi, dar exista optiuni mult mai rezonabile si nu necesita economisirea mai multor doua saptamani pentru a putea platiti factura (pentru ca sigur nu veti merge singur si asta nu va face decat sa creasca numarul final).

Cosmo, New York

Acesta este unul dintre cele mai bune restaurante mexicane pe care le puteti gasi in afara Mexicului, se afla in Manhattan si este in prezent numarul 22 pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume.

Cel mai bun lucru la Cosme este ca este mancare buna si fara preturi exagerate, gasesti antreuri, antreuri (cum ar fi tacos cu intorsaturi inovatoare si deserturi clasice) si deserturi incepand de la 30 de dolari, ceea ce nu este tocmai ieftin, dar nici nu este scump. , mai ales cand compari cu alte restaurante de pe lista.

Pujol, Mexic

Ok, sa mananci la Pujol , in prezent la numarul 9, nu va fi niciodata ieftin, dar l-am adaugat pe lista pentru ca are si Molino „El Pujol”, de unde poti cumpara tortilla facute manual cu 21 de pesos, adica mai mult. decat un kilogram „normal”, dar nu sunt tocmai tortilla tipice pe care le gasesti in supermarket. In plus, puteti obtine masa, tamale si tacos cu avocado.

Meniul Pujol’s Omakase este in jur de 170 de dolari, iar meniul de degustare este in jur de 130 de dolari de persoana, fara alcool, asa ca, desi este scump, nu este in fruntea listei.

Central, Peru

Acest restaurant, situat in Lima , se afla la numarul 4 din 50 Best si nici nu este tocmai ieftin, dar este unul dintre cele mai accesibile de pe lista, mai ales cand compari preturile din Top 5.

Cina, alcatuita din reinterpretari ale clasicilor gastronomiei peruviane, poate costa in jur de 114 de dolari de persoana, iar experientele lor cele mai complete nu depasesc 140, pe langa asocierile lor de vinuri incepand de la 60 de dolari in functie de sticla pe care o alegeti. .

A Casa do Porco, Brazilia

Acest restaurant din Sao se afla pe numarul 17 pe lista si 50 Best l-a adaugat si pe lista sa de restaurante care sunt accesibile, cu mancaruri sub 30 USD de persoana.

Bucatarii Jefferson si Janaina Rueda au creat acest restaurant cu ideea ca „gastronomia rafinata democratica este viitorul”. Au un meniu de degustare cu 10 feluri care costa 125 de reale sau 33 USD. Restaurantul este unul dintre cele mai bune din America Latina si a ajuns pe lista celor mai bune 50 in 2019, incepand de pe locul 39, dar datorita mancarii bune, filozofiei si preturilor rezonabile, a urcat rapid.