Cele mai bune locuri de munca pentru introvertiti

Locuri de munca pentru introvertiti sunt optiuni grozave daca va place sa lucrati independent. Daca te consideri tipul de persoana care se reincarca cel mai bine cand este singur si ar prefera sa nu incerce sa discute in jurul racitorului de apa, nu esti singur.

Multi introvertiti prefera grupuri mici de oameni decat multimi mari si prefera sa nu se implice in proiecte care necesita multa colaborare . Ei pot fi coplesiti de prea multe informatii si au nevoie de timp pentru a scapa de alti oameni si a-si reseta creierul. Dar doar pentru ca introvertitii pot fi putin tacuti nu inseamna ca trebuie sa fie retrogradati in camera din spate. Unii dintre cei mai de succes introvertiti au gasit cariere care le permit sa preia controlul asupra muncii si proceselor lor, profitand la maximum de setul lor unic de abilitati si de modul in care creierul lor este conectat.

Manager contabilitate

In calitate de manager de contabilitate, puteti analiza datele, calcula numere si va puteti folosi abilitatile excelente de organizare pentru a va asigura ca intregul proces se desfasoara fara probleme.

Bucatar privat

Poate ca iti place sa gatesti, dar gandul ca lucrezi intr-o bucatarie aglomerata cu multe tipete, tone de oameni si o multime de parti in miscare te face sa vrei sa izbucnesti in stupi. Lucrul ca bucatar privat pentru o familie sau o persoana poate fi mai bine pentru tine . Va permite sa va aratati abilitatile in spatele aragazului, fara agitatia unui restaurant traditional.

Designer peisagist

Apelarea tuturor verzi: daca gradina ta arata ca ceva dintr-o revista, gandeste-te sa o transformi intr-o cariera. Designerii de peisaj sunt oameni creativi, cu o viziune deosebita si abilitati organizatorice de a transforma un vis in realitate. Terenul functioneaza bine pentru oamenii care comunica mai bine unu-la-unu, deoarece ai lucra cu o singura persoana sau o echipa mica pentru a infrumuseta un spatiu.

Bibliotecar

Canalizeaza-ti profesorul favorit de timp linistit de la scoala elementara intr- o cursa perfecta pentru viermi de biblioteca si oameni cu ganduri comunitare . Bibliotecarii sorteaza si depoziteaza cartile, dar ajuta si la organizarea de evenimente din biblioteca, ii ajuta pe oameni sa gaseasca materiale de citire si de referinta si ajuta cu tehnologia bibliotecii. Pentru cei introvertiti sociali sau cei care inca se bucura de interactiunea umana in timp ce au nevoie de timp pentru a se reincarca singuri, aceasta cariera poate fi cea mai buna din ambele lumi.

Cercetator stiintific

Cercetarea stiintifica necesita planificare metodica si analiza aprofundata , precum si multe ore inregistrate intr-un laborator. Asta inseamna ca poate fi calea perfecta in cariera pentru introvertitii carora le place sa se aprofundeze intr-o sarcina pentru perioade lungi de timp. Desi este implicata o componenta de prezentare, domeniul se preteaza bine celor carora le place sa lucreze singuri sau in grupuri mici, mai degraba decat ca parte a unei echipe mari si agitate.

Editor 

Prevalenta activitatilor independente sau a lucrului de acasa a crescut odata cu disponibilitatea platformelor online si a canalelor de comunicare care reduc nevoia de a asista la timpul de lucru la locul de munca . Putine industrii lucreaza mai bine de la distanta decat scrierea sau editarea. Cei cu o inclinatie creativa se pot descurca bine in acest domeniu , mai ales daca iti place sa lucrezi la proiecte in ritmul tau, fara prea multa supraveghere.

Fotograf

Daca v-ati gandit vreodata ca vedeti lumea putin diferit decat alti oameni, luati in considerare o camera foto. Una dintre abilitatile caracteristice ale introvertitilor este creativitatea, iar domeniul fotografiei le permite oamenilor sa-si exprime inclinatia artistica intr-o varietate de moduri. De la fotografia de nunta la munca de studio, filmari comerciale sau portrete de arta plastica, multi fotografi isi stabilesc propriile ore astfel incat sa se poata da inapoi si sa se reseteze mental dupa cum este necesar.

Tehnician de laborator

Cand vi se preleveaza sange in scopuri de diagnostic sau teste de rutina, cineva trebuie sa analizeze acele probe si sa obtina rezultate. Acesti tehnicieni de laborator s-ar putea sa nu fie zgomotosi la vederea sangelui si a fluidelor corporale, dar ajung sa lucreze intr-o capacitate interna care poate fi foarte confortabila pentru introvertitii cu o minte pentru stiinta.