More

  Care sunt tipurile de yoga si cum sa-l alegi pe cel mai potrivit pentru tine

  Exista mai mult de 20 de tipuri diferite de yoga si nu este ciudat sa vedem ca noi stiluri apar din cand in cand, deoarece maestrii acestei discipline exploreaza in mod constant noi moduri de a o practica. Nici macar nu este ciudat sa gasesti tipuri noi si inovatoare de yoga, cum ar fi beer yoga sau puppy yoga.

  Cu toate acestea, unele stiluri de yoga sunt mai practicate decat altele si, prin urmare, este mai usor sa gasesti studiouri in care sunt predate aceste tipuri de yoga. Unele dintre cele mai comune tipuri de yoga sunt:

  • Hatha Yoga
  • Kundalini Yoga
  • Yin Yoga
  • Ashtanga Yoga
  • Vinyasa Yoga

  Cunoasterea caracteristicilor fiecarui tip de yoga este o modalitate usoara de a decide care este cel mai bun tip de yoga pentru tine, desi este, de asemenea, recomandat sa-ti completezi rutina de yoga prin practicarea tuturor stilurilor de yoga din cand in cand.

  Principales tipos de yoga

  Hatha Yoga

  Hatha Yoga este unul dintre cele mai practicate tipuri de yoga din lume, acest stil de yoga este practicat atat in studiouri cat si in sali de sport si este foarte comun ca este prima introducere in yoga pentru multi incepatori.

  Hatha Yoga se concentreaza pe aspectele traditionale ale yoga, cum ar fi respiratia si meditatia, astfel incat asanele sau posturile sunt usor de realizat, trecand de la o postura la alta incet si fara probleme.

  Kundalini Yoga

  Acest stil de yoga este mult mai spiritual decat celelalte modalitati care sunt practicate in mod obisnuit. La fel ca Hatha Yoga, cei care decid sa practice acest tip de yoga nu ar trebui sa-si faca griji cu privire la efectuarea unor posturi dificile.

  Prin acest tip de yoga, practicantii sai vor putea sa isi conecteze mintea si corpul si sa-si echilibreze chakrele, precum si sa lase stresul in urma si sa trezeasca energia corpului lor, transportand-o prin coloana vertebrala.

  Yin Yoga

  Yin Yoga este o practica care deriva din Hatha Yoga, ca si cele doua precedente, acesta este un stil de yoga perfect pentru incepatori, deoarece consta in posturi relaxate tinute timp de cateva minute, oferind practicantului oportunitatea de a se familiariza cu asana.

  Acest tip de yoga este foarte recomandat si celor care practica o disciplina yoga mai activa pentru a mentine o practica echilibrata.

  Ashtanga Yoga

  Ashtanga Yoga este un stil de yoga solicitant , conceput pentru a lucra asupra rezistentei si flexibilitatii corpului, asa ca este foarte recomandat pentru cei care au mai multa experienta cu aceasta practica si cauta sa-si intareasca corpul si mintea.

  Intensitatea acestui tip de yoga il face grozav pentru a pierde asta, motiv pentru care este obisnuit sa gasiti cursuri de ashtanga yoga in locuri precum salile de sport. Chiar si asa, acest tip de yoga nu este recomandat in totalitate incepatorilor.

  Vinyasa Yoga

  Cu siguranta ati vazut un videoclip sau o practica de yoga in care participantii se schimba fluid intre diferite pozitii, cu siguranta a fost Vinyasa Yoga. Acest tip de yoga este extrem de dinamic in trecerea de la o asana la alta, astfel incat incepatorii pot avea dificultati in practicarea acestuia.

  Vinyasa Yoga este un tip ideal de yoga pentru cei care doresc o mobilitate mai mare decat Hatha Yoga, dar fara un exercitiu de mare impact precum Ashtanga Yoga.

  Cum sa alegi cel mai bun tip de yoga

  In general, diferitele tipuri de yoga au doua axe principale care le permit sa fie distinse si clasificate. Aceste axe sunt spiritualitatea si exercitiul fizic. Toate tipurile de yoga incorporeaza ambele criterii, dar intr-un mod diferit.

  Dupa cum probabil ati observat in descrierile principalelor tipuri de yoga , unele stiluri sunt mai concentrate pe meditatie si spiritualitate, in timp ce alte stiluri sunt mai concentrate pe antrenarea corpului.

  Cel mai bun tip de yoga va fi intotdeauna cel care va satisface nevoile si preferintele personale. Multi experti in aceasta practica recomanda si practicarea diferitelor stiluri de yoga pentru a echilibra ingrijirea corpului si a mintii.

  Care dintre aceste tipuri de yoga vi se pare cel mai interesant? Pe care ati indrazni sa incercati? De asemenea, va puteti completa rutina cu meditatia.

  Cele mai noi articole

  Din aceeasi categorie