More

  Care sunt proprietatile vindecatoare ale epazotului?

  In cadrul proprietatilor sale curative ale epazotului se remarca reducerea durerilor menstruale (colici), a durerilor de stomac si intestinale; De asemenea, elimina parazitii, calmeaza nervozitatea excesiva, descongestioneaza caile respiratorii si creste productia de lapte matern.

  Epazotul este una dintre cele mai apreciate plante indigene , atat pentru aroma, cat si pentru proprietatile sale medicinale. Utilizarile si proprietatile sale erau cunoscute de azteci si mayasi care il foloseau pe scara larga ca condiment, in prezent cultivarea sa s-a raspandit in multe tari din America Latina, lasand in urma o aroma de neegalat.

  Daca doriti sa aflati care sunt proprietatile de sanatate ale epazotului, mai jos La Verdad Noticias va impartaseste toate informatiile importante despre cum sa folositi aceasta planta medicinala.

  Proprietatile vindecatoare ale epazotului violet

  Proprietatile vindecatoare ale epazotului violet

  Printre principalele proprietati de vindecare ale epazotului violet, pot fi mentionate urmatoarele:

  • Antiparazitar, deoarece ajuta la eliminarea si expulzarea rapida a parazitilor gazduiti in sistemul digestiv, astfel incat sa actioneze ca un purgativ.
  • Antiinflamator, care ajuta la tratarea unor probleme precum hemoroizii, atata timp cat se bea sub forma de infuzie.
  • Antiflatulent, deoarece previne gazele din stomac, atunci cand este baut sub forma de infuzie inainte de fiecare masa.
  • Antispastic, deoarece actioneaza ca un puternic digestiv care previne colicile si durerile cauzate in timpul menstruatiei.
  • Antiacid, deoarece favorizeaza o digestie mai buna, evitand refluxul gastric pentru a preveni arsurile la stomac.
  • Antiseptic, deoarece ajuta la curatarea ranilor si la prevenirea infectiilor, mai ales atunci cand este aplicat local.
  • Expectorant, deoarece dizolva flegmele si ajuta la iesire, decongestionand caile respiratorii, ameliorand simptomele gripei si ajutand in tratamentul bronsitei, pneumoniei si astmului.
  • Analgezic, deoarece are capacitatea de a calma durerea, atat intern cat si extern.
  • Slabire, deoarece are proprietati purificatoare si digestive care, intr-un anumit fel, ajuta la slabit.

  Care sunt vitaminele din epazot?

  Vitaminele si nutrientii epazotului sunt:

  • Contributie considerabila de fibre 3,8 g la 100 g.
  • Ascaridol care provoaca un efect negativ asupra parazitilor intestinali.
  • Frunzele tinere sunt o sursa excelenta de acid folic (215 µg sau 54% din valoarea zilnica recomandata) care sustine sinteza ADN-ului si diviziunea celulara.
  • Minerale precum calciu, mangan, potasiu, fier, cupru, zinc si seleniu si complex de vitamine A si B in cantitati mici, care au efect antioxidant si ajuta metabolismul sa functioneze optim.

  Utilizari ale epazotului

  Pe langa utilizarea culinara, aceasta planta este considerata o planta medicinala. Frunzele de epazot sunt folosite in bucatarie pentru a contracara efectele indigestiei si flatulentei cauzate de unele alimente tipice care sunt consumate de obicei in America Latina.

  Epazotul este o planta medicinala folosita in aproape tot Mexicul pentru a trata diverse dureri de stomac, colici si paraziti intestinali, pentru care infuzia din frunze se ia cu apa sau lapte pe stomacul gol. De asemenea, este utilizat in alte afectiuni precum diaree, varsaturi, dureri de stomac, scadere in greutate si pierderea poftei de mancare.

  Dar nu este indicat doar pentru afectiuni ale stomacului, daca ceea ce va doriti este sa calmati iritatiile pielii, intepaturile de tantari si ranile superficiale, apelarea la proprietatile curative ale epazotului este o optiune buna. Prin simpla zdrobire a frunzelor plantei si aplicandu-le pe zona afectata, sub forma de cataplasma, te vei putea bucura de rezultatele sale eficiente si vei simti o imbunatatire notabila.

   Cele mai noi articole

   Din aceeasi categorie