More

  4 Carti scrise de cele mai puternice femei din lume, pe care merita sa le citesti

  Daca esti in pana de idei si nu stii cu ce carti sa te delectezi in timpul liber, ai putea incerca cateva bestellere scrise de unele din cele mai puternice femei din lume.

  Toate aceste personalitati din lista de mai jos sunt fie manageri, activiste, politicieni, vedete sau promotoare ale drepturilor omului. Cartile scride aceste femei sunt o adevarata sursa de inspiratie pentru femeile si barbatii de pretutindeni, indiferent de profesia lor. Descopera cateva din lucrarile scrise de unele din cele mai importante femei de pe Glob.

  1. ‘Decizii dificile’, Hillary Clinton

  Ar fi putut sa fie cel mai important lider politic din lume daca nu ar fi pierdut alegerile prezidentiale din 2016 in favoarea lui Donald Trump. A reusit sa depaseasca cu success problemele delicate din casnicia cu Bill Clinton, datorate slabiciunii acestuia pentru dame de companie.

  Cu toate acestea, Hillary Clinton a detinut pozitia de prima femeie-senator in partea statului New York si cea de secretar de stat in timpul mandatului prezidential al lui Barack Obama. Totodata, este autoarea a 6 bestselleruri internationale. Ultima sa carte, ‘Decizii dificile’ este extrem de utila daca vrei sa intelegi modul de gandire si personalitatea lui Hillary precum si o incursiune din interior din perioada celor mai importanti ani din istoria Americii. Clinton nu se teme sa abordeze in cartea sa inclusiv subiecte precum relatiile tensionate cu statele arabe.

  2. ‘Lean In. Femeile, munca si dorinta de a conduce’, Sheryl Sandberg

  Sheryl Sandberg este Directul de Operatiuni al companiei Facebook si inainte a lucrat la Google. Inclusa de prestigioasa revista Time in topul 100 celor mai influenti oameni din lume, Sandberg detine o avere estimata la mai mult de 1 miliard de dolari. Cu astfel de realizari, e de la sine inteles cum cartea ei ‘Lean In. Femeile, munca si dorinta de a conduce’ a inspirat femei din intreaga lume, dornice sa aiba succes in cariera. Cartea a devenit un bestseller inca de la lansare, transformandu-se in scurt timp intr-un adevarat fenomen. Autoarea porneste de la premisa ca femeile detin o reprezentare deficitara in posturi de conducere, ceea ce le face sa opteze pentru joburi sub nivelul lor intelectual sau mai putin agreate de restul lumii, precum personal de curatenie, dame de companie sau chelnerite. Astfel, Sheryl incearca sa incite cititoarele sa treaca la fapte, sa lupte pentru joburile si oportunitatile care li se cuvin si sa gasesca metoda cea mai buna pentru a impaca viata profesionala cu cea personala.

  3. ‘Ce stiu cu adevarat’, Oprah Winfrey

  Oprah Winfrey este cea mai cunoscuta personalitate TV din lume. Gazda celui mai vizionat talkshow din istorie, Oprah a fost prima persoana afro-americana care a reusit sa devina miliardara in dolari si care si-a lansat propria retea de televiziune. Insa realizarile sale nu se opresc doar la atat. Oprah este autoarea a catorva carti extrem de apreciate de publicul din intreaga lume. In ‘Ce stiu cu adevarat’, realizatoarea TV vine cu sugestii si sfaturi extrem de valoroase. Oprah pune accentul pe concepte precum ‘fii tu insuti’ sau  ‘nu lasa viata sa decida in locul tau’. Aceste concepte si idei au si mai multa insemnatate deoarece vin de la o femeie care a trecut prin cateva experiente de viata cutremuratoare.

  4. ‘The Republic of suffering: Death and the American Civil War’, Drew Gilpin Faust

  De profesie istoric, Drew Gilpin Faust a macat o premiera in istorie, fiind prima femeie director a prestigioasei universitati Harvard. Cartea sa pleaca de la premisa ca in timpul Razboiului Civil american, au decedat mai mult de 600.000 de soldati. Astfel, lucrarea lui Faust atrage atentia asupra modului in care s-a derulat acest episod catastrofic din istoria Americii fara a incerca sa socheze publicul. Din contra, invita cititorii sa priveasca cu empatie si intelegere aceasta particica sumbra a trecutului.

  Cele mai noi articole

  Din aceeasi categorie